Pressemeddelelse

“MEDEA”


MEDEA site specific - MEDEA skabt til stedet - MEDEA forestilling - MEDEA tragedie

Euripides tolket - Euripides interpretation - Euripides parafraseret - Euripides expression


På ODENSE CENTRALBIBLIOTEK og BANEGÅRD CENTER vil MEDEA ensemblet  indenfor perioden: uge 18 og 19 - processere fra bibliotekets inderste, via gange og trapper bevæge sig rundt i banegården, og efterfølgende gå ud i trafikken og sluttelig nedstige i undergrunden. – MEDEA ensemblet består af seks optrædende skuespillere, musikere og performere – af fire forskellige nationaliteter.  Forestillingen er blevet til ved møder, læseprøver, site specific vandringer, orkester øvninger, rejser mellem Odense og Kbh. og research i Athen.

Denne version af MEDEA er tænkt som en foræring til de der tilfældigvis er på færde i området, og får færten af, noget sker som kan følges spontant. – Som udgangspunkt behøver publikum ikke at kende de græske tragediekredse for at opleve de til enhver tid genkendelige strategier mennesker griber  til, når de rammes i deres kerne af tab, løftebrud, jalouxi, exilets vilkår og sprogets begrænsninger. – Teksten – den talte og kroppens af-eller bekræftelse, musikken, sangene, kostumerne, vandringen fra site til site og publikums nærvær, vil følge en dramaturgisk bevægelse under specifik indflydelse af publikums nærvær, trafikken og dagens stemninger.

SITET er en BANEGÅRD der indeholder et BIBLIOTEK og et varieret folkeliv… Som i mellemøsten, hvor busstationerne er at ligne med bysamfund, er banegården et udtryk for rejsen/flugten/adgangen til verden/sidste station før  udvisning. Biblioteket er her en Friby, der har taget imod en forfulgt forfatter i eksil, som er beskyttet så længe hun opholder sig indenfor de automatiske døre. – I en stor tom forretning har bosat sig et par: konge og prinsesse i eget glasslot. - I den frie rejsenes bevægelse, en ven, som lover beskyttelse på en anden location….


FABLEN/opdateret

MEDEA er en kendt reporter/forfatter fra en fjern, mellemøstlig stat, hvorfra hun er flygtet fra overhængende fare for sit liv. - JASON, som har været udstationeret i et krigshærget område, har via sin guide og tolk: MEDEA, opnået indsigt og adgang til ellers lukkede områder og modtaget stor personlig anerkendelse og reputation. - Til at opnå gunstbevisninger og beskyttelse af JASON, har MEDEA i sin lidenskabelige betagelse af ham, forbrudt sig mod sin egen familie og folk, og denne overskridelse kan bringe hende i livsfare. – JASON og MEDEA flygter sammen til JASONs stat, som de efter voldsomme konfrontationer må forlade. – I en vestlig retsstat bliver de modtaget i eksil af KONG KREON. – MEDEA og JASON får to børn. - MEDEA bliver betragtet som fremmedartet og til en vis grad primitiv, men nyder respekt som medicinkyndig. – KONG KREONs DATTER, betages og forelsker sig i JASON, og han tilbydes ægteskab med hende. - Ved dette ægteskab konsolideres JASONs position - og han argumenterer over for MEDEA, om sine muligheder for at beskytte hende og børnene, som ellers risikerer forvisning. – MEDEA raser – hun finder ingen nåde for dette valg – og ønsker hævn. Hun forfølger flere strategier med endegyldigt samme formål: at dræbe ALLE der har krænket hende og at få JASON til at opleve den lidelse hun selv er udsat for. – Hun formår at få sin udvisning udsat et døgn, og i dette tidsrum skaffer hun sig et nyt eksil af AIGEUS, KONGEN af ATHEN. - Hun er til alle tider fulgt, beskyttet og i dialog med sin LIVVAGT.


FORPRØVER on location

Forprøver med afbrydelser: mandag d.30.april, tirsdag d.1.maj


FORESTILLINGER

Generalprøve  onsdag d.2. maj kl.16

Premiere         torsdag d.3.maj.  ForestillingsINTRO kl.18 FORESTILLING kl.19

Forestilling      lørdag d.5.maj kl.11

Forestiling       mandag d.7.maj kl.16

Forestilling       tirsdag d.8.maj kl.16

Forestilling       torsdag d.10.maj ForestillingsINTRO kl.18, FORESTILLING kl.19

(Evt.forestilling mandag d.14.maj).

Varighed estimeret til 1.15 – 1.30 time.  Der er fri entré

Publikum går med rundt på følgende sites: I. Bibliotekets avisafdeling II.) Glasslottet III.) Banegård Centrets tag  IV.) Balkonscenen ved bagage boxene V.) Scene over Banegårdspladsen VI.) Undergrunden

Adresse: Østre Stationsvej 27, 5000 Odense C


MEDEA ensemblet

KATE KJØLBY, skuespiller: MEDEA

CAMILLA LIND, kostumiér/performer: LIVVAGTEN

DAN SCHLOSSER, skuespiller: JASON

ANITA LYKKEGÅRD, sanger/performer: PRINSESSEN

VLADIMIR TRISHKIN, guitarist/performer: KONG KREON

EDDIE MOCHIA, saxophonist/performer: KONG AIGEUS

INGER BIRKESTRØM JUUL, concept©/iscenesættelse/Production Management/PR


Produceret af: Foreningen SITE SPECIFIC, www.site-specific.dk

Bestyrelse: Forkvinde METTE RØRVIG, Cand. Jur., JENS POULSEN, Lysdesigner/Odense Teater, PAUL BECKER, Speaker/TV2, MALENE MUNCH HANSEN, Arkitekt MAA.

Kontaktperson: INGER BIRKESTRØM JUUL, instruktør FDS/dramaturg/Site Specific produktioner/pyrotekniske arbejder/NYcirkus/Production Manager/installationer/ events+++

www.stagedirectors.dk, www.kvinfo.dk/ekspertdatabasen (CV), google, facebook

ingerbjuul@ingerbjuul.dk

+45 26 20 81 66


STØTTET AF ODENSE KOMMUNE/KULTUR

SÆRLIG TAK TIL

KENT SKOV ANDREASEN Stadsbibliotikar, NIELS NOBEL-JØRGENSEN Bibliotikar, MICHAEL LINDE LARSEN Litteraturkonsulent, SØREN KLEMEN SØRENSEN Ejendomsinspektør, ATP-ejendomme, LITTEN FOGT Kulturkonsulent, ELLEN DROST Afdelingschef, Odense Kommune/KULTUR, TORSTEN JEPSEN Magister, Filosofi, HENRIK PEDERSEN Arkitekt/Byplanlægger, Aarhus, GREGORGIOS SKOUROS, IT-tekniker/DVD Bibliotikar, Musikbiblioteket, EVI CARAVITI Architect, Athena.


Note til pressen:

MEDEA ensemblet kan stille op til interviewes og fotograferes foran Banegård Centrets locations udendørs og udvalgte steder i Biblioteket. – Kontakt: 26 20 81 66/INGER.

Ifølge ejendommens regulativ må der ikke filmes under forestillingen eller optages visuals indenfor på Banegård Centret.